Dodge
Challenger PDF Udskriv E-mail

Dodge Challenger 1970-1974

Man kommer ikke uden om Dodge Challenger når der tænkes på 70èrnes muskelbiler.

Allerede i midten af tresserne kom der tegninger på bordet af pony cars fra Plymouth ( 'Cuda), og Dodge's Challenger. Man havde set lyset - og endelig ville man for alvor ind og have markeds andele i det hastigt stigende pony cars salg, der var her også en tendens til at de unge kunder ønskede hurtige biler og store motorer.

Læs videre...
 
Charger PDF Udskriv E-mail
Dodge Charger'en som nok er en af Dodge's mest kendte muskelbiler blev bygget i 1966 for at følge fastback moden som Mustang og Barracuda modellerne var begyndt på, og dette må man sige den gjorde godt. Lige fra starten kunne den fåes med Hemi motoren hvilket gjorde den meget eftertragtet. Den var bygget over Dodge Coronet, og skiftede så i 1968 til det kendte design med skjulte forlygter og bagruden skubbet længere ind end taget så den stadig beholdte sin fastback stil.


Læs videre...
 
Coronet PDF Udskriv E-mail
Dodge Coronet'en blev i 1965 igen introduceret til mellemklasse markedet efter den var blevet taget ud af model listen fra sin tid i 1953-1957, og var den første til at få 426 hemi'en under hjelmen, men i 1965 var det dog race hemi'en der var en mulighed, og det var først i 1966 da street hemi'en kom at denne bil blev købt i et større antal. Det var den første dodge der kunne fås med udstyrs-pakken R/T (Road and Track)
Læs videre...
 
Superbee PDF Udskriv E-mail
Dodge Superbee var den første Chrysler producerede bil som internt var en konkurrerende model til Plymouth Road Runneren der var en stor succes, og dodge producerede derfor denne bil som en direkte konkurrent. Desværre for Dodge lykkedes det aldrig for dem at gøre SuperBee'en lige så populær som Road Runneren. SuperBee'en var dodges første forsøg på at lave en billig muskelbil ligeledes som Road Runneren var for Plymouth.
Læs videre...
 
Copyright Moparclub Denmark